|
|
Registros recuperados : 20 | |
4. | | FRANCO, R. W. A.; BISCEGLI, C. I.; COLNAGO, L. A.; NASCIMENTO, A. S.; TANNÚS, A. Aplicação da espectroscopia e da tomografia por ressonância magnética nuclear para o monitoramento da maturação de mamão sunrise (Carica papaya L.) e manga tommy (Mangifera indica L.). In: ENCONTRO NACIONAL DE FÍSICA DA MATÉRIA CONDENSADA, 24., 2001, São Lourenço. Resumos... [São Lourenço: s. n., 2001], p. 23-24. Biblioteca(s): Embrapa Instrumentação. |
| |
9. | | FRANCO, R. W. A.; MARTIN-NETO, L.; COLNAGO, L. A.; FURLAN, G. R.; WALDER, J. M. M. Identificação de irradiação em filé de frango grelhado via ressonância paramagnética eletrônica. In: ENCONTRO NACIONAL DE FÍSICA DA MATÉRIA CONDENSADA, 24., 2001, São Lourenço. Resumos... [São Lourenço: s. n., 2001], p. 25. Biblioteca(s): Embrapa Instrumentação. |
| |
10. | | FRANCO, R. W. A.; MARTIN-NETO, L.; COLNAGO, L. A.; FURLAN, G. R.; WALDER, J. M. M. Identification of irradiation in grilled chicken steak using electron paramagnetic resonance. In: BRAZILLIAN MEETING ON THE CHEMISTRY OF FOOD AND BEVERAGES, 3., 2000, São Carlos, SP. Book of Abstracts... São Carlos: USP; IQSC, 2000. p. 35. Editor: Douglas Wagner Franco. Biblioteca(s): Embrapa Instrumentação. |
| |
12. | | FRANCO, R. W. A.; MARTIN-NETO, L.; COLNAGO, L. A.; WALDER, J. M. M.; KATO, M. S. A. Electron paramagnetic resonance of irradiated black pepper. In: BRAZILLIAN MEETING ON THE CHEMISTRY OF FOOD AND BEVERAGES, 3., 2000, São Carlos, SP. Book of Abstracts... São Carlos: USP; IQSC, 2000. p. 34. Editor: Douglas Wagner Franco. Biblioteca(s): Embrapa Instrumentação. |
| |
13. | | BISCEGLI, C. I.; FRANCO, R. W. A.; NASCIMENTO, A. S.; JORGE, L. A. C.; MINGHIM, R.; NONATO, L. G. Diagnóstico de distúrbios fisiológicos em frutas por tomografia de ressonância magnética e reconstrução tridimensional. In: SEMANA INTERNACIONAL DE FRUTICULTURA, FLORICULTURA E AGROINDÚSTRIA FRUTAL, 8.; SIMPÓSIO DE INOVAÇÕES TECNOLÓGICAS E GERENCIAIS, 1., 2001, Fortaleza, FRUTAL 2001. Água e desenvolvimento. Resumos expandidos... Fortaleza: Embrapa Agroinsdústria Tropical: Sindifruta, 2001. p. 135-138. CD-ROM. Biblioteca(s): Embrapa Instrumentação. |
| |
15. | | OSIRO, D.; FRANCO, R. W. A.; MARTINEZ, V. F.; COLLETA FILHO, H. D.; MACHADO, M. A.; COLNAGO, L. A. The Mn2+ and Cu2+ influence on the Xanthomonas axonopodis pv citri development. In: REUNIÃO ANUAL [DA] SOCIEDADE BRASILEIRA DE BIOQUÍMICA E BIOLOGIA MOLECULAR-SBBQ, 30., 2001, Caxambu. SBBq 2001: programa e resumos... [caxambu]: Sociedade Brasileira de Bioquímica e Biologia Molecular, 2001. p. 65, ref. F-49. Biblioteca(s): Embrapa Instrumentação. |
| |
16. | | YAMANISHI, O. K.; MACHADO FILHO, J. A.; BISCEGLI, C. I.; FRANCO, R. W. A.; JORGE, L. A. C. Nondestructive pulp and seed measurements of litchi using magnetic resonance imaging. Acta Horticulturae, Hague, n. 575, p. 667-671, 2002. Edição de Proceedings do International Symposiym on Tropical and Subtropical Fruits, Cairns, Austrália, 2000. v. 2. Editor: R. Drew. Biblioteca(s): Embrapa Instrumentação. |
| |
17. | | MINGHIM, R.; NONATO, L. G.; BATISTA, J. E. S.; BISCEGLI, C. I.; FRANCO, R. W. A.; JORGE, L. A. C. Three-dimensional reconstruction of magnetic resonance images of mango and papaya. In: WORLD CONGRESS OF COMPUTERS IN AGRICULTURE AND NATURAL RESOURCES, 2001, Iguaçu Falls. Proceedings... St. Joseph: American Society of Agricultural Engineers, 2002. p. 86-92. Edited by Fedro Zazueta, Jiannong Xin. Biblioteca(s): Embrapa Instrumentação. |
| |
19. | | FRANCO, R. W. A.; MARTIN NETO, L.; KATO, M. do S. A.; FURLAN, G. R.; WALDER, J. M. M.; COLNAGO, L. A. Identification of irradiation treatment in black pepper by electron paramagnetic resonance. International Journal of Food Science and Technology, v. 39, n. 4, p. 395-401, 2004. Biblioteca(s): Embrapa Amazônia Oriental. |
| |
20. | | FRANCO, R. W. A.; MARTIN-NETO, L. KATO, M.S.A.; FURLAN, G. R.; WALDER, J. M. M.; COLNAGO, L. A. EPR study of the free radicals in black pepper submitted to radiation and thermal treatments. In: INTERNATIONAL SYMPOSIUM ON ESR DOSIMETRY AND APPLICATIONS, 6. Out. 2003, Campos do Jordão, SP. Program and Abstracts... Campos do Jordão: FAPESP, 2003. Ref. EO-2. Biblioteca(s): Embrapa Instrumentação. |
| |
Registros recuperados : 20 | |
|
|
| Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Instrumentação. Para informações adicionais entre em contato com cnpdia.biblioteca@embrapa.br. |
Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Instrumentação. |
Data corrente: |
26/11/2004 |
Data da última atualização: |
08/03/2010 |
Autoria: |
FRANCO, R. W. A.; MARTIN-NETO, L.; KATO, M. S. A.; FURLAN, J. M. M. W.; COLNAGO, L. A. |
Título: |
Identification of irradiation treatment in black pepper by electron paramagnetic resonance. |
Ano de publicação: |
2004 |
Fonte/Imprenta: |
International Journal of Food Science and Technology, Oxford, v.39, p.395-401, 2004. |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
Electron paramagnetic resonance spectroscopy was applied to study free radicals in black pepper, and to evaluate the potential ofthese radicalsin identifying radiation treatment. A doublet signal was detected at g = 2.0042 and a = 1.83 mT, produced exclusively by radiolysis. This signal is as stab1e as that of irradiated cellulose, and can be used to identify recent radiation treatment. A line produced both by radiolysis and thermolysis was observed, and its behaviour with thermal treatments suggests that it cannot be used as an irradiation indicator for doses up to 30 kGy, contradicting a model proposed in lhe literature. |
Palavras-Chave: |
EPR. |
Thesagro: |
Alimento; Irradiação; Sabor. |
Categoria do assunto: |
-- |
Marc: |
LEADER 01259naa a2200217 a 4500 001 1028687 005 2010-03-08 008 2004 bl --- 0-- u #d 100 1 $aFRANCO, R. W. A. 245 $aIdentification of irradiation treatment in black pepper by electron paramagnetic resonance. 260 $c2004 520 $aElectron paramagnetic resonance spectroscopy was applied to study free radicals in black pepper, and to evaluate the potential ofthese radicalsin identifying radiation treatment. A doublet signal was detected at g = 2.0042 and a = 1.83 mT, produced exclusively by radiolysis. This signal is as stab1e as that of irradiated cellulose, and can be used to identify recent radiation treatment. A line produced both by radiolysis and thermolysis was observed, and its behaviour with thermal treatments suggests that it cannot be used as an irradiation indicator for doses up to 30 kGy, contradicting a model proposed in lhe literature. 650 $aAlimento 650 $aIrradiação 650 $aSabor 653 $aEPR 700 1 $aMARTIN-NETO, L. 700 1 $aKATO, M. S. A. 700 1 $aFURLAN, J. M. M. W. 700 1 $aCOLNAGO, L. A. 773 $tInternational Journal of Food Science and Technology, Oxford$gv.39, p.395-401, 2004.
Download
Esconder MarcMostrar Marc Completo |
Registro original: |
Embrapa Instrumentação (CNPDIA) |
|
Biblioteca |
ID |
Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
Cutter |
Registro |
Volume |
Status |
Fechar
|
Nenhum registro encontrado para a expressão de busca informada. |
|
|